Burger-frenzy!

2013-04-05: I jakten på den godaste burgaren i Stan. Hittade två riktigt schyssta ställen. Restaurang AG och Oljebaren. På fredag blir det Oljebaren! Sedan har jag ännu inte testat Flippin’ Burgers – och de har t o m släppt en bok redan!

Restaurang Ag tipsar om hur man grillar

Stektemperaturer

Stekgrader från grillen
”Vi grillar vårt kött vid beställning, för att få ett så levande och saftigt resultat som möjligt. Vi tillämpar inte lågtemperering. Det ger också en härlig stekyta, nästan svart, som framhäver köttets karaktär. Vi smaksätter bara 
med svartpeppar och finsalt.”
Bleu ”Helt rå kärna, knappt ljummen.”
Rare ”Halvrå kärna, ljummen.”
Medium rare ”Halvtillagad kärna, 45˚C.”
Medium ”Tillagad kärna, 55˚C. Köttet är rosa från snittytan till mitten.” 
Medium well ”Tillagad kärna, 65˚C. Köttet är endast rosa i mitten.”
Well done ”Tillagad kärna, 80˚C. Köttet är grått från snittyta till mitten.”
OBS”Kött som grillas well done kan upplevas segt och torrt.”

Gympass i tisdags

  • Marklyft
  • Viktade chin-up
  • Militärpress
  • Pendlay Row

Pendlay Row PWO - bcaa JackedXXSuperiorEditionKreatin och riskakor på bussen

Gympass igår (torsdag)

  • Overhead squat (som uppvämning)
  • Squats
  • Front Squats
  • Dips (Not 2 failure)
  • Cable crunches

Vilar mellan squatsen

BJJ i onsdags

  • Guardpasseringar
  • Sparring

BJJ lite sexigare än Judo

Det blir alltså Oljebarens tur nu på fredag

"Hamburgaren: malet nötkött från gotländsk Simgus-ko (Ejmunds gård), vårt eget bröd, egensaltat och grillat bacon (Rocklunda), hemrörd hamburgersås och vällagrad Gruyère-ost. Serveras med handskurna pommes och coleslaw 189,-"

Recensioner:

Erik tipsar om Oljebaren Oljebaren - bokningsbekräftelse

Bilder:

http://statigr.am/viewer.php#/tag/oljebaren/

Men det stannar inte där – burgarbesatt

Flippiburgers - nya öppettider Flippinburgers - boken

Igår höll jagp å att gå över lik för att få äta burgare på Flippin’ Burgers och köpa boken. Men jag blir så. Blir så ’till mig’ ibland. Men det lugnade ned sig och jag åkte till gymmet, och sedan hem istället. Precis såsom det skulle vara.

Bortskämt i tisdags – med middag direkt efter träningen

  • Veggi
  • Wokgrönsaker
  • Stekta champinjoner

Bordskämd med middag Veggi Wokgrönsaker Stekta champinjoner Stark sås

Mat är mitt liv, serru / veckans lunch / Kebaben / LaxTorsParmesanburgare

Lunch:

Det gäller att hålla det enkelt när man vill äta nylagad mat till lunch på jobbet. Helst samma sak varje dag.

  • Hästkött, 150g (råvikt)
  • Blomkål, fryst (200g)
  • Spenat, hackad och fryst (200g)

Hästkött Blomkål och spenat Lunch - hästkött spenat och blomkål Veckans lunchtema

Kebaben blev grym:

Skall lätt laga kebab igen. Sjukt gott med lite grönsaker och tzatziki.

Kebab redo att stekas Hemmagjord kebab Sammanfattning av kebabprojektet

Lax-torsk och parmesanburgare/-biffar:

Vi kallar det burgare. Det är mycket sexigare! Igår efter träningen tog jag fram min nya matberedare för första gången. Tror jag haft den i ett halvår eller något sådant. Sedan explosionsincidenten med Blendern.

Ingredienser:

  • Ca 300-400g laxfilé
  • 1 torskfilé, typ 150g
  • Parmesan, riven (stor näve – typ 2st)
  • 1 ägg
  • Några matskedar Pofiber
  • Någon tesked Fiberhusk
  • 1/2 liten gul lök (den var tydligen slut i övrigt)

Tillvägagångssätt:

  1. Skär bort skinnet från laxen
  2. Dela i lagom stora bitar för matberedaren (knivarna)
  3. Ned med allt i matberedaren och kör det till en skön koncistens
  4. Stek tills den får en härlig färg
  5. Låt burgarna bli helt genomstekta i ugnen
    1. tillsammans med (exempelvis) mumsiga potatisskivor med champinjoner vitlök och chili som du ugnsrostar samtidigt

Ett hundben mitt i ingenstans

Arbetsplats eller hundgård - vem vet

2 thoughts on “Burger-frenzy!

  1. Ping: Lax-torsk-parmesanbiffarna i bilder… | HAMWID's #WinnerLifeStyle

  2. Ping: Sparring, Burgare, UFC, Tapout | HAMWID's #WinnerLifeStyle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s