Pasta Carbonara hamwid-style

Som sagt – ”internationella pastadagen” igår enligt en Facebookgrupp. Gjorde en ”healthy version”. Älskar verkligen att laga mat.

Nyttigare, och lyxigare, Pasta Carbonara

  1. Jag använde prosciutto från min senaste Romresa istället för bacon
  2. Hade en riktigt fin parmesanost från samma resa
  3. Använde Mildas 4-%-iga ”grädde”
  4. Tog LCHF-pasta (med riktigt högt proteinvärde pga att den är baserad på sojamjöl)

Instruktioner:

  1. Koka upp vatten i vattenkokaren
  2. Samtidigt som vattnet kokar – klipp prosciutton i mindre bitar
  3. Stek grisen på ganska hög värme tills den blir lite smått knaprig
  4. Koka pastan
  5. Slå i ”grädde” i pannan med grisköttet och peppra med svartpeppar
  6. Knäck i ett ägg efter ett tag
  7. Finriv parmesanost (så mycket du känner för)
  8. Rör ned parmesanen i kött-grädde-ägg-pannan och låt den smälta
  9. Slå upp pastan på en tallrik
  10. Häll Carbonaran ovanpå

Koka pastan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s