Dödslyft, IKEA & egentid

Sambon är busy med annat – då får jag leka själv!

Gubbe möter fjolla

Hur kan du lyckas med att vara gubbe och fjolla på samma gång?

(Susanna angående min lördagskväll.)

Igår var det lördag. En klassisk Hampus-on-munchies-dag/kväll. Igår var inget undantag. Gott!

Tränade på morgonen:

  • Bänkpress
  • Militärpress
  • Dips
  • Pullups
  • Diverse roddövningar

Sedan slöade jag hemma hela dagen/kvällen. Sambon åkte iväg till IKEA – och kom hem med en byrå hon visat från katalogen tidigare på morgonen. Vi har ju lite av platsbrist hemma. Och den var väldigt fin. Kommer bli perfekt när vi fått bort massor av saker från andra ställen. men att bygga den. usch! Möbeln kom i två kartonger – i säkert tusen delar att montera ihop. OM (!) jag blev sur när jag lyckades sätta ihop första lådan fel och fick montera isär hela igen. Men sen gick det av bara farten. Fast med rätt låg hastighet. Började bygga ihop den strax innan halv sju – samtidigt som jag började med middagen – rotsaker i ugn (på vårt nya favorit sätt). Färdig var jag nog först kring halv tolv.

20121021-162620.jpg

Just ja. Gubbigheten. Jag satt och lyssnade på Cat Stevens med en ungersk brandy samtidigt som jag byggde. Men jag behöll delar av mig själv när jag hade tights, ”knästrumpor” och en t-shirt med fightingtryck på mig. Tightsen är alltså träningstights. Och knästrumporna är tunnare sockor, av längre modell, jag köpte på Lidl för 30 kr – men de marknadsfördes som knästrumpor.

20121021-162608.jpg

Sambon på vift – gick till ”altaret” med någon annan

Gick alltså till altaret imorse – inte det man gifter sig vid – utan det andra stället man plågar sig vid: knäböjsställningen.

20121021-162639.jpg

Det finns ‘death squads’ (exekutionsplutoner) som verkställer dödsstraff. Det finns ‘dödslyft’ (deadlift) samt squats (knäböj) – jag väljer de två senare – eftersom jag är pacifist! Dessutom: squats => almost dead. Det kan bli en ”sudden death” också om man legat lågt med sina kolhydrater ett tag och försöker göra börjar till failure.

20121021-162646.jpg

Imorse var det just ovannämnda övningar på schemat:

  • Squat Clean
  • Squats
  • Front squats
  • Deadlift
  • Stiffed-leg-deadlift

Efter ett sånt pass brukar jag vilja dö en smula. Samtidigt som en nöjdhet sprider sig genom kroppen efter att ha bemästrat ytterligare ett tungt pass!

Roligast med dagens pass var den sista ettan frivändning på mer än kroppsvikt. Och den gick lätt.

20121021-162658.jpg

Kafé Rival

Fikade på kafé Rival på Mariatorget idag. En av de sämre Ceasarsallader jag fått på väldigt länge. Det framgår dessutom av bilden. Sällskapet var finnemang. Slutet gott, allting gott. Salladen var inte äcklig eller så. Bara fjuttig.

20121021-162703.jpg

Söndagsfsmiljemiddag

Det har blivit lite av en vana att äta middag hemma hos familjen på söndagar. Idag bestämde jag och syster att vi skall permanenta detta – som en ny tradition – varannan söndag! Jag gillar traditioner och rutiner. Det känns tryggt!

Idag var Hugo (systersonen) extra kärvänlig. Han mötte mig redan i porten med att yla: ”HAM-PUSS!” Han delar upp det i två nämligen. Sen frågade han efter Hanna (Johanna, min sambo), flera gånger. När han greppat att jag var ensam idag så var det all in med lekande: bollar, ballonger, klättrande, kritor och spring. Såhär länge och mycket har han inte varit nära mig sen jag höll honom på dopet. Fantastiskt. Blir alldeles lycklig av bara tanken!

20121021-185537.jpg

Frustration på HÖG nivå

Försökt få tag i Johanna via telefon i flera timmar. Men lyckas inte. Blir helt galen av frustration. Undrar om det är fler än jag som blir så. Men det handlar inte om kontroll eller svartsjuka eller så. Jag vill bara få tag i henne! Haha… Vi talades vid tidigare idag. Men då hade jag just upptäckt att hon tagit med sig MIN, och sin, dörrnyckel. Hade det inte varit för att vi nyligen haft extranyckeln utlånad till re-lininghantverkarna och just fått tillbaka den hade jag varit strandsatt i lägenheten & inte kunnat åka till jobbet (om jag inte skulle få för mig att lämna dörren olåst – vilket inte skulle hända) – imorgon. Men sen hittade jag extranyckeln, kunde träna, fika med Susanna och äta middag hos familjen. Och efter att ha lugnat ned mig vill jag ju prata med henne!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s