Blåbärspaj på BS Bake Protein

Imorse mellan träningspassen (PT-passet kl 7.30 och BJJ-passet kl 11.00) medan jag blandade min PWO och PoWO så bakade jag paj.

ProteinBlåbärsPaj med vaniljsås (kan bytas mot fluff)

  • 140g blåbär (man kan nog ta 200-300g)
  • 45g Body Science Bake Protein
  • 40-50g Stevia
  • 70g kvarg (så den känns kletig)
  • 2g olja (fuktade ett hushållspapper med solrosolja och smorde formen)

Instruktioner:

  1. Smörj formen med lite olja (smaklös sådan)
  2. Häll upp bären i formen (valfria, jag tog blåbär)
  3. Blanda de andra ingredienserna i en bunke
  4. smula/smeta ut blandningen över bären
  5. Kör i ugnen på 200-220 grader i ca 15 min (tills den får fin färg på toppen)
  6. Servera med valfritt tillbehör
    1. Fluff
    2. Vaniljvisp
    3. Grädde
    4. Bär blandat med kvarg

Noteringar:

  1. Se till att ha alla verktyg framme
  2. Se till att ha en skål med vatten att tvätta av händerna i efter du blandat ihop mjöl, fusksocker och kvarg (vill ju inte låta kranen stå och rinna)
  3. Pajen blev något torr, ta mer mjöl och sänk temperaturen något så bären inte torkar ut helt – eventuellt kan man ha mer kvarg/lite vatten i blandningen
  4. Tror fluff/kaseinpudding är bättre att servera med – om man vill hålla uppe proteinet och hålla ned fett/sockerintaget (däremot finns det en soja-sprut-grädde som har rätt lågt kcal-antal/100g)


Näringsinnehåll (hela pajen! [exklusive fluff/vaniljsås/glass/grädde]):

  • Kcal 296
  • P 46 g E%: 62%
  • K 17g  E%: 22%
  • F 5g E%: 16%

2 thoughts on “Blåbärspaj på BS Bake Protein

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s