Lunch / Keso vs Fetaost

Dagens lunch

Tog ju ett recept ur Coltings kokbok, som nämnt tidigare, men jag ”modifierade” det lite.

Ingrediens Gram
Spenat, fryst 460
KesoMini 250
Tomater, krossade 450
Ingefära 50
Vitlök 40

Näringsberäkning

Sum: E%
Gram 1250
Kcal 487
P 47 39%
K 53 44%
F 8 14%

(lite osäker på mängden vitlök [5-6 ganska små klyftor] respektive ingefära [motsvarande en klementin i storleken])

Tänkte äta lunchen med ”fetaost” (som enligt receptet). Hade en 10 %-ig Apetinaost, funderade på att köpa en 3 %-ig Apetinaost. Sen kom jag på det ultimata: Keso! Mini Keso. Om man jämför näringsvärdena kontra mängden man får äta (jag gillar att bli rejält mätt när jag äter).

Gram Kcal Protein Kolhydrat Fett
KesoMini 250 175.00 27.50 6.25 3.75
Fetaost, Apetina3 200 200.00 36.00 0.40 6.00
Fetaost, Apetina10 150 259.50 31.50 1.50 15.00

Maten kokar/värms på spisen. Spenat, krossade tomater, ingefära, vitlök samt salt och peppar. Yummy!

Redo att ätas framför datorn (massor att göra).

Maträtten klar – och den var smaskens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s